Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En till dikt med moln inblandat som handlar om blygheten.


molnblyg

Molnsittargubben,
som många kallar för gud,
han lastade in en blyghet i
mina ljusblåa ögon som jag
hatar.

Jag blir kindrodnarrädd
för sötflickornas ögon,
dags att kolla ner i marken och
nästan gräva ner ansiktet i mina fötter,
se ut som ett barn.

Rädd för att säga fel,
skammen att inte våga bryta
en egentillverkad tystnad.
Kan någon klampa förbi, säga någonting
för jag kan inte hantera
en även inlastad

käftblyghet.

Receptfri ungdomsmedicin för
ta-första-steget-blygheten
återfinns hos närmaste langare av
törstsläckande vätska.

Bieffekter i former av
bakfylledagar och ångest,
spyor och ölkuk.

Inget vinnande koncept,
kanske.

Han den där moltussgubbjäveln,
han kanske kastar en oblyg rakt på mig,
men nej.

Det lär jag ändå inte se,
för jag borrar ner mina ögon
gräva ner ansikte i skor.

Hon kanske säger någonting,
någonting som får mig att se uppåt,
men fan ta käftblyghet.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 1180 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-07-08 21:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, denna var bra
lite egna formuleringar som går hem
eller tar en på stört
ger med sig sisttande?
Ja, du förstår
2010-02-04

  Lina Olivia
Sårbartintressant!
Vackerkreativ poesiådra!

Me like dina texter. Tack.
2009-02-05

  Kalle.O
Shit vad jag känner igen mig...
Snyggt poetat!
2008-08-27

  HQ
Vilken Underbar text!
Så härlig!

"kindrodnarrädd"

"lastade in en blyghet i
mina ljusblåa ögon"

"Receptfri ungdomsmedicin"

Klockrent!

Du skriver så oerhört träffande så att man verkligen känner med dikt-jaget smatidigt som man ler åt alla perfekta ord och meningar!

Den här ska sparas!
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg