Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utopi

 

när jag bli äldre ska solen skina alla dagar
och verandan får knarra
spikarna kan rosta och färgen flagna
jag ska dricka kaffe hela dagarna med min ThinkPad  i knät
och fingrarna kan vara krokiga för jag vet vad kärlek är
ja jag vet vad kärlek är

 

när jag blir gammal kan saker få ta tid
som att få in räkningar till de som saknar
tid som i måndag eller tisdag
kan lika gärna tid vara timmar till att baka en äppelpaj
eller läsa en bok alldeles för långsamt som i ett år

 

när jag blir grå ska jag ha hund
som vet sin plats mellan mina håriga ben
(vem behöver raka sig liksom)
stryker honom över ryggen och han vet inte till sig
av lojalitet
för han vet vad kärlek är
ja han vet vad kärlek är

 




Fri vers av Laijza
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-12 17:13



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja att blio gammal har sina fördelar...men slipper duga längre
2008-07-18

  SportPoeten.
Snyggt poetat med en ofrånkommligt bitter eftersmak.
2008-07-12

    Trast
En sådan ljuvlig ålderdom. Det seglar uppenbarligen redan en skön liten tant i dig. Jag kommer förbi och dricker kaffe med kask bara för att få beundra dina håriga ben.
2008-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Laijza
Laijza

Mina favoriter
kökskärlek
Genklang