Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet inte till vem


jag vet inte till vem jag skriver
jag vet inte varför
jag vet inte vem som placerade glaset
med öl framför mig
jag vet inte vem som bad solen skina

jag vet inte hur starkt månen skriker inatt
jag vet inte vem som fyllde min sejdel
jag vet inte för vem jag dansar
jag vet inte hur

jag vet inte vem som bad molnen att gråta
jag vet inte för vem min röst hörs
jag vet inte hur många timmar jag stått här
jag vet inte vem som skrattar bredvid mig

jag vet inte vem som gjort marken fuktig
jag vet inte vem som lade den sista stenen
jag vet inte för vem mina ben springer
jag vet inte vem som ropar mitt namn
jag vet inte för vem stjärnorna lyser

jag vet inte för vem jag skriver inatt
jag vet bara att den
jag skriver för inte finns här
inte känner månen
som sin vän
inte ber molnen gråta för den
inte ber vinden blåsa i dess hår
inte ber den
att fylla en sejdel
inte ber den att benen springer
inte ber den
att fukta dess tår

jag vet inte för vem jag skriver

men om du finns där ute
se på månen inatt

och dansa med mig en stund




Fri vers av Latifa Baker
Läst 428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-13 23:49



Bookmark and Share


  Ewa Åkerlind
Fantastiskt fin
Kram
2008-07-14

  mikael ejdemyr VIP
Kanske din starkaste dikt!
2008-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Latifa Baker
Latifa Baker

Mina favoriter
En fallen ängel
Ärlighet