Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min farmor gick nyligen bort i cancer, jag var där och hälsade på några dagar innan.


Cancer

Sjukhusväggarna är vita,
vita som det vitaste paret av
änglavingar, just för att änglavingar
är vita.

Sjukhussängarna är rena,
och jultomtens renar kan flyga,
som änglar kan göra, just för att änglar
kan flyga.

Sjukhusets besökare är tysta,
tysta som alla jag ser som änglar är,
och tysta som jag var, dagar innan
du blev en ängel, just för att
jag visste att du skulle bli en ängel.

Sjukhusnatten är stjärnklar,
stjärnor som lyser bort mörker
och nu är du en av stjärnorna, som lyser
bort mitt mörker med din gloria, just för att
änglar har varsin gloria

Nu är du en ängel
där uppe



här nere.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 691 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-14 00:20



Bookmark and Share


  beuys
AH! hej kevin! och vilken fin dikt sedan. / FrillesåsEmma
2008-07-14

  HQ
Fin och trösterik text med ett härligt flyt.
Gillar speciellt avslutet "där uppe......här nere"
2008-07-14
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg