Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krax för middag i GBG

Jag hylla Göteborg
utan att kunna gatornas namn
och jag ser skatorna ta duvornas mat.

Det finns a-lagare på var enda bänk,
i varje hörn och i nordstan dricker de

pissljummen sofiero
de låter som skator.

Männsiskor jämför människor med
djur,

för några männsikor letar mat och flaskor
i soptunnor

för några människor har sönderskurna stadsjeepdäck
och kastar hälften maten de nyss köpte från en

hamburgerbar
Porschefrisyrer tror att de heliga som duvor

Jag kan hylla Göteborg
utan att kunna gatornas namn
och jag ser skatorna ta duvornas mat.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 318 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-19 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg