Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De fria valet ?


De fria valet

Finns det för många val?
för många val möjligheter,
för mycket att jämföra med,

Det är kanske därför som vi blir inkompetenta,
Det är kanske därför vi vill lyda vänta.
Det är kanske därför som 75% utav alla äktenskap
brytts upp till aska och stoft.
Det är kanske därför som det finns 14 olika sorters mjölk.
Det är kanske därför som vi bygger trygghet på våra
karriärer och satsat på individualism och pengar slaveri.
Det är kanske därför som vi blir tvivelaktiga och inte vågar tro.
Det är kanske så att samhället har byggt höga murar,
rent medvetet

Var tog vår gemensamma välfärd vägen
och har jag något som kallas mitt fria val ?

konsumtions hysteri
illusioner, manipulation

Har media makt så stort inflytande i våra sårbara själar ?
Är tankar om mänskliga framsteg förbjuden frukt ?

Det här är mitt val!

Jag väljer var jag vill se
Jag väljer vad jag vill höra
Jag väljer vad jag vill bli påverkad av

Medias makt
eller inre frihet

Jag har ett val, mitt val efter min bästa
förmåga är utanför media maktens murar!




Fri vers av coffe
Läst 319 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-20 00:52



Bookmark and Share


  yllot
Suveränt =) Rätt i ansiktet bara och du har så rätt.. Gillade att läsa detta..
2008-08-16

  Ordregnspoeten
Bra tankar där och bra skrivet. Själv vägrar jag att bli manipulerad.
2008-07-23

  mare VIP
...bra skrivet.......media, är bara ett, av många man måste ``bekämpa`` kan välja bort...
2008-07-20

  K*
läskigt coffe; exakt detta som du tar upp här i din text har jag haft många och långa funderingar kring just ikväll. elakt att ha dolda mickar i mitt hufvud ;)

det fria valet ja... samtidigt som man kan bli förslavad av att ta olika beslut får man vara glad att man KAN välja. att man har möjligheten att välja. för man måste nog påstå ändå .. att så länge man har ett val så är man fri. alla har inte den möjligheten.

tack för tanketext i natten!
2008-07-20

  Jonas Carlsson
Plötsligt så kändes det inte alls så ensamt att ha stängt av tv-kanalerna och gett upp hoppet om att dagstidningarna ska börja skriva om lite mindre otrevliga nyheter istället för dagens: "Gå ned i vikt", "bästa rynkkrämen för dig som är 25", "Nya hormonplåster för er män över 35" & "Så här går du ned i vikt till sommarstranden men också ett gratis prova-på-besök hos anonyma strandraggare" etc etc etc. Jag tar din text till mig, och ger dig förutom mina applåder även en del utav mitt leende. Väl eftertänksamma ord.
2008-07-20
  > Nästa text
< Föregående

coffe
coffe