Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland vill man se tecken

Ibland vill man se tecken i saker som sker.

En varning
en påminnelse
en knuff i rätt riktning

Som den perioden när mina lampor gick sönder alldeles för ofta.
Ja man är kanske klumpig
men när jag ser tillbaka så mötte jag just då en man med ett stort mörker inom sig
för en tid var mitt liv konstigt och svårt.
Jag tog mig ur det och ett halvår senare återvände ljuset till min själ.

Livet blev lätt att leva.

Det är längesen en lampa gick sönder nu.
Kanske har jag blivit försiktigare.

Men nu

nu undrar jag vad som är på gång?

Har bott knappt två månader i min lägenhet

För några veckor sedan låg en död fågel utanför porten,
flugorna ökade i antal tills en dag då någon blev less och tog bort den döda fågeln.
Inget konstigt med det, det är ju sånt som händer.
Allt frid och fröjd.
Ända tills förra veckan...

Steg ut på balkongen tidigt en morgon och skulle vattna blommorna.
Då höll jag nästan på att kliva rakt på en död fågel som låg där.
Usch, tog bort den och tänkte inte så mycket mer på det.
Skrev bara en liten dikt om dess öde.

Men

Nu har det hänt igen!

Öppnade balkongdörren och där låg den.
En liten liten fågelunge, alldeles död.

Tre döda fåglar under en kort tid..

Kan det vara ett tecken?
Hör själv hur knepigt det låter men ändå..

Ibland vill universum visa oss på något.
Jag blir bara inte klok på vad?





Övriga genrer av Trädflickan
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-22 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan