Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppnade sinnen

Blott in i mina öppnade sinnen

växer blomman

i mitt ansikte

Det är först när min själ

mött riktig torka

som mina blad sakta

orkar lyftas upp

Blott in i min öppnade famn

växer tillit

till mitt eget liv

Det är först när mitt hjärta

mött sin skörhet

som blodet flödar

och skänker mig

sann kärlek

 




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 983 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-09-10 18:29



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Fin, vacker, smärtsam och stark! Känner en instinktiv motvilja mot formuleringen "växer blomman i mitt ansikte". Det känns obehagligt och som om den kommer i vägen. När jag bortser från sättet du valt att uttrycka din tanke/känsla, tycker jag för övrigt mycket om innehållet.
För mig känns "blomman" som själen, jaget och det är något som jag inte ska växa mitt i ansiktet och skymma sikten. Kanske vill jag gömma min egen själ lite...? Intressant och fin dikt iaf. Kram! A
2010-03-02

  Trädflickan
Så vackert skrivet. Känns sann och riktig.
2008-09-10

  Larz Gustafsson VIP
Kraften fullkomnas i svaghet.
2008-09-10

    Birgitta Wallgren
Tycker du skriver vacker lyrik!
2008-09-10

  Bodil Sandberg VIP
Vackraste rader ..orden mjuka men så påtagliga ur det öppnade sinne


blott in i min öppnade famn
växer tillit
till mitt eget liv
2008-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP