Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osedda tårar på en bänk

 

Tomma tankar gnager hål

på variga benhinnor,

gräver obefintlig smärta djupare,

där det en gång flödade blod

badar nu tjära i billig whiskey

 

De luggslitna ögonlocken

darrar till

över de förlorade tårarna

som aldrig blev sedda

aldrig fick någon mening

 

En liten rynka vittnar

om ett skratt

som redan dött

 

Mottagaren av allt saknades...




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 325 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-07-26 02:05



Bookmark and Share


    Glittra G
vackert och sorgligt.
2008-08-01

    Noomi
applåderar stillsamt och låter
tårarna rinna...
2008-07-29

  Michaela Dutius
Den gick rakt in i mig!
Oerhört väl poetat!
En suverän dikt!
2008-07-29

  Thurizas
detta gör ont att läsa! Att inte bli sedd är obarmhärtigt.
*kramar*
2008-07-27

  Elaine.S VIP
Ensamheten på bänken och "De luggslitna ögonlocken"beskriver så påtagligt saknaden av det som aldrig blev, men tårarna har mening även när de känns meningslösa...
2008-07-27

  Night Soul Woman
Dramatiskt, poetiskt skrivet:)
*applåd*Tack för läsningen!
2008-07-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Trots att tårar inte ses
till den, som de ges
är de ändå läkande
för den drabbade
minsann, för de
läka kan!
2008-07-26

  Lejonhjärtas poesi
Lika tragiskt som det är vackert!
2008-07-26

  papessa
tragiska livsöden du målar upp, men dina ögon såg..
2008-07-26

  Quasimodo
Starkt och berörande för det osedda och det som inte fick vara och bli !!!
2008-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Det är alltid whisky - eller "whiskey", som en del (Enediel) föredrar att skriva.
"Uisghee", som det ursprungligen hette. Gaeliskt/keltiskt ord, om jag inte minns fel.

Detta med att mottagare saknas är ett ytterst tragiskt kapitel.
Jag känner igen mig där.
2008-07-26

  micke marin
allting är egentligen bara en slump..
det kunde vara du eller jag
alla behöver någon
tung, den här.
2008-07-26

  Janis Karlsson
För ovanlighetens skull en sorgsen text från dig, men det fixa du lika galant som vanligt.
Passagen "En liten rynka vittnar

om ett skratt

som redan dött" fångar särskilt uppmärksamheten, visar både tidens gång och ledsamhetens tag, starkt!
2008-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du