Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en sista förbrukningsdag

har bestämt mig
kan inte vara kvar
vill inte dö inombords
vill inte bli en sur och bitter gnällkärring
men är så rädd
hur ska jag klara mig?

straffet uteblir inte

två månader av frågor om varför
två månader måste jag sitta vid hans köksbord innan jag kan gå
hur ska jag stå ut?

karensvecka
45 dagar utan a-kassa

hur ska jag överleva utan pengar?

vad ska jag göra sen?

springvikariat inom vården


måste hitta på nåt annat men vad


vad?


Jag vet ju inte ens vad jag vill jobba med

vet bara att jag måste bort

hjälp mig

plötsligt känns det som att jag inget kan

måste tänka
alldeles för svårt

måste planera

tänka

tänka

planera



överlåter det härtill framtiden

skulle ju sluta tänka så förbaskat mycket

bara vara nu

det ordnar sig

det måste ordna sig
det gör det alltid
på ett eller annat sätt

bara jag säger upp mig














Övriga genrer av Trädflickan
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-29 19:37



Bookmark and Share


  Nova-Liv
bara du går kommer allt att bli bra, då kommer du kunna andas och då kommer vägen att bli tydlig! you go girl
2008-07-31

  Vilsen Annette-hittar vägen
Åh, det riktigt knyter sig i magen. Jag känner igen exakt det du skriver! Har ni ingen pool du kan anmäla dig till. Det finns fasta tjänster i poolen här. Alltså att du är anställd av poolen till 100 % för att gå till olika ställen. Ring dem och hör efter. Då kanske du hittar ett ställe där du kan trivas på.
Sätt upp ett mål: t.ex att inom ett år ska du ha hittat något annat. Just det att ha ett sikte kan hjälpa dig i vardagen och se det lättare.... för det kommer ju bli att du hittar något inom detta året och det blir då tidsbestämt hur länge du blir kvar. Då kommer det kännas lättare. Jag lovar! (men då får du inte bli feg om du hittar nya möjligheter.....)
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan