Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnkuddar

Plocka moln från himlen och använd som kudde.
Kladda med sminket, gör ansiktet svart.
Klä av dig naken och sätt dig vid stormens udde.
Låt din tunga få smaka på sur äppelkart.

Gå i baddräkt till mormors sjuttioårsfest.
Dra ner solen, måla den grön.
släpp ut burfågeln ur sitt trånga arrest.
Så en regnskog utav små små frön.

Allt finns här framför din näsa.
Andas och kasta dig ut i färden.
Bry dig inte om de svanar som försöker fräsa.
Den är din om du vill ha den, världen.




Fri vers av Sara Se
Läst 286 gånger
Publicerad 2005-07-16 00:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt fin och fri, gillar speciellt mittenstycket!
2005-07-24

  Marianne Kotilainen
Härligt !
2005-07-16

  Lindan
oj vilken uppmaning. Japp denna dikt inbjuder till livsbejakning:) idag ska levas, tack för knuffen.
2005-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Sara Se