Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden är tagen vid min vackra å och det är Ellinore, en av mina själaskatter, som beundrar de stillsamma fågelparet...där de så tyst glider samma väg...




Små ting är stora skatter

 

Det är små ting

som skapar den största glädjen

 

Det är små barn

som ser det fina i de små tingen

 

Genom barnens förtjusning

ser vuxna vad livet egentligen är...

 

Om vi väljer att se...

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 614 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-08-03 21:23



Bookmark and Share


  fågel grå
Vackert och tänkvärt.
2008-08-05

  Michaela Dutius
Så sant så sant...ett barn ser och förvånas och tar oss vid handen och leder oss tillbaka till de magiska åren
2008-08-05

    Noomi
mycket kloka och vackra rader..
med en underbar bild..
2008-08-04

  livsdans
Ja...så är det verkligen! Barnen är oss vuxnas lärare på många sätt!
2008-08-04

  Nicklasb
Håller med dig totalt, särskilt sista raden i verket "om vi väljer att se...."

Jättevackert!!
2008-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Det har du verkligen rätt i.
Vi behöver barnasinne och barnaögon.
Fin bild dessutom.
2008-08-04

  Elaine.S VIP
Sista raden är så sann, för man kan välja att se eller bara rusa vidare och ha bråttom, bra fångat både i ord och väldigt fin bild..
2008-08-04

  Daniel_78 VIP
fin sak
2008-08-03

  Quasimodo
Så sant och talande för detta, undrar vart det tog vägen, om det kanske ruvar där inne och väntar på att få bli !?
2008-08-03

  Lejonhjärtas poesi
Helt underbart kärleksfullt och vackra dessa kloka ord!

"Det är små ting

som skapar den största glädjen"
2008-08-03

  Havsbris
Kloka ord dina,
sanna och rena!!

Om du ändå publicerade
bilden, utan text, skulle
jag även så, läsa dina
tankar,

det skulle vara poesi, den
vackraste, den äktaste...

tack för underbar bild och
verser...

läs- och tänkvärde!!!
bokmärker!
2008-08-03

  J A Nicander
Att kunna försöka se med barns naiva och nyfikna ögon är en skatt, inte alla kan säga sig fått uppleva som vuxna. Tack för påminnelsen om det oskuldfulla.
2008-08-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja följ ett barn
i spåren då får
Du veta vad
livet går ut på:
Ge Dig hän!
***********
2008-08-03

  papessa
idag har jag varit med en liten treåring, gnistrande blå ögon, lockigt hår, nyfiken på allt, med ett leende som en sol, så mycket jag har blivit berikad..precis som du...
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du