Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om folk som tror sig veta vem man är...


Vad vet ni egentligen?

Vilda fantasier ni har

Illasinnade och hätska

Tror ni att ni vet var ni har mig?

Vet ni vad jag går för?

Var ni med när pappa slog mamma?

Vet ni att jag föll från taket?

Var ni med när mamma skaffade fram mat o kläder?

Och höll om oss när vi var ledsna o sjuka

Var ni med?

Så att ni vet vad jag vet?



Låt bara talet löpa

Det kan ni så bra

Men vet ni vad jag kan?

Fortsätta leva

Fast jag såg min storebrors kista sänkas

Visste at jag aldrig får se honom igen

Var ni med?

Har ni sett min mammas sorg aldrig gå om?

Tröstat henne

Kramat hennes gråtande, uppgivna kropp till sömns?

Så att ni vet vad jag vet?



Fortsätt lite till nu

Inte är ni färdiga än

Har ni sett mig vaka vid mina barns sida?

Har ni sett min oro för dem?

Har ni sett mig jobba tills jag stupat?

För att de behöver mat, kläder, ett hem?

Ni pratar vad ni har förstånd till

Men känner ni mig?

Vad jag känner

Så att ni vet vad jag vet?




Fri vers av merasera
Läst 355 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-07 11:59



Bookmark and Share


    Lindizz
Mycket bra och strakt skrivet.
2008-08-07

  Elaine.S VIP
Precis vad alla som tror sig veta skulle behöva läsa...bra skrivet
2008-08-07

  Hanni
Stark o känslosam! Älskar "Men vet ni vad jag kan?

Fortsätta leva".
2008-08-07
  > Nästa text
< Föregående

merasera