Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är fredag igen


ölet kyler min kropp nu
bubblorna porlar i halsen
då den mörka brygden
landar i min mage

det är fredag igen
katterna sover och regnet öser ner
barnen leker
en sista gång
innan kudden ropar dess namn

själv sitter jag här
med en kall öl i min hand
och tänker

på alla år av väntan
drömmar
år där jag levde igår
eller som ibland
när längtan efter det bättre
levde jag i morgon

nu
idag
sitter jag här
åren har passerat utan att jag märkt
och jag inser
att jag måste leva nu

här
idag
eller rättare sagt
denna stund
denna sekund

för livet
det är där du är just just nu




Fri vers av Latifa Baker
Läst 412 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-08 16:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Eftertänksam och resonerande text som säger mig som läsare väldigt mycket. Ebbar ut fint på slutet i en klar och tydlig insikt. För så är det ju. Framtiden har vi ännu inte sett och det förflutna kan vi heller (hur mycket vi ibland skulle önska att vi kunde) inte göra något åt. Så det enda som återstår är just detta vidunderliga NU...Klar applåd från mig!
2008-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Latifa Baker
Latifa Baker

Mina favoriter
En fallen ängel
Ärlighet