Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt av Ester Holmqvist. När Ester levde på vår planet, då fanns inget internet. Jag har hennes välsignelse att publicera hennes tankar.


Esters: Frihet

Frihet

Att vandra i 100 års granarnas skugga
och känna doften av kåda och barr
Att gå i Herrens lustgård
som värms av Hans sol och vattnas av Himmelens skurar

Att följa morkullans ljudlösa flykt mellan grenarna

Att se en nyfiken rävunge
titta fram bak en granstam
att stiga högst upp på berget
och längst in i fjärran möta himlavalvet

Att med blicken följa älvarnas
majestätiska vandring mot havet
att glömma sin egen förgängliga litenhet
känna själen fyllas, smälta samman - bli ett
med tid som stiger mot evighet
och rum som tonar ut i oändlighet
DET ÄR FRIHET.




Fri vers av Birgitta Nordh
Läst 304 gånger
Publicerad 2008-08-20 22:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Nordh