Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fyrtaktig orimmad trokéisk vers - Kalevalatakten igen


Girigbuken

Det är lätt att breda remmar
skära ur en grannes läder
ljuvt att dricka djupa klunkar
ur en nabos stora ölfat
gott att spisa andras stekar,
fiska lax i annans vatten -
men att ta ur egen ficka
svider svårt för girigbuken




Bunden vers (Annat versmått) av papillon
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-02 18:12



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Jag försökte läsa den här högt med någon sorts finlandssvensk betoning och språkmelodi - och det fungerade alldeles utmärkt!
2008-09-02

    Nattviol
en rejäl
bullseye!
(tragi)komiskt fångat
dessa girigbukar!
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

papillon