Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saknar att se farfar glad, sprallig och med farmor. Saknar att se den mest äkta kärleken.


Kom igen Lasse

Dina ögon är riktade
uppåt och inåt
när hon inte längre håller
din högra hand,
farfar.

Din röda femtio-talscykel
rullar sakta ner
mot Torstensvik,
nu rullar det inte längre
fyra hjul och en pakethållare
med en solstol.

Jag har inte tröstat dig,
jag vet inte hur man bär sig åt
när även de starkaste
gråter om nätterna,
till och med pappa fällde tårar,
farfar.

I lurarna sjunger Håkan,
om att "kom igen Lena"
men hon kommer aldrig igen
kämpat sin sista
droppe blod,
snubblat på sitt halta ben,
ätit sin sista dropp.

Du var i vita huset,
varje dag när Lena låg där
på sjukbädden, drogad och hög
på morfinet som skulle dämpa
hennes smärta inför
kistan, beviset på äkta kärlek,
farfar.

Jag grät tårar åt henne,
tårar som aldrig fuktade
hennes uttorkade hy
kroppen tynade bort,
lättande själ lyfte mot
solen.

Våra blyfyllda kranium
lyfte från marken
när farmor Lena
tog täten,
när hennes lidande
gick bort,
jag finns här för dig,
farfar.

Jag hjälper dig att vattna
rosenbuskarna bredvid den ofärdiga
altanen i Frillesås,
jag håller dig sällskap när
Ronnie O'Sullivan spelar snooker
och Lena kommer vara med,
utan cancern,

farfar.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 567 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-08 23:57



Bookmark and Share


  Malin Magnusson
du skriver här med oerhörd känsla, min vän.

starkt och med vemod i blicken

miste nyss min mormor, hon var och kommer alltid att vara den människa jag respekterar mest i livet.

håll hårt i dem du älskar!
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg