Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstiderna kom och gick, jag studerade livet som likt årstiderna hade sin rytm


livets årstider

våren spirade
växtkraft
livskraft
som ett nyfött barn
sprittande av
liv
ljus
ett speciellt skimmer
i barnet
som i
tonåringen
liksom i vårens löften om liv
vårkänslor
kärlekslust

sommarens rikedom
på liv
vuxenlivets blomning i full kraft
arbete
på mogna fält
familjeband

ålderdomens höst
skördetid
vacker i sin färgprakt
liksom skönheten i levnadsåren
hos den gamle
som mätt av livet sakta
bryts ner som löven
växterna
förberedelse för vila

vintern
förlust av växtkraft
men livet finns där
vilande
väntande

livet som spirade
växte
mognade

föll till ro
likt den gamle som lagt sig på sin bädd

årets sista dag
återblick
avslut
början på en ny årstid















Övriga genrer av Trädflickan
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-09 23:55



Bookmark and Share


    Tokvilse
Vacker beskrivning av livet tycker jag.
2008-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan