Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten bok från 1954 med ett urval av Nils Ferlins dikter öppnade mina ögon för lyriken


Hommage till Nils Ferlin

Han slåss med en vals, en smäktande vals,
och natten är kulen och sen
och valsen den jävlas och vill sig ej alls
han fryser om magra ben
när rimorden tryter - viol och fiol
har ju redan gått åt till en sjunken sol
så sen är nattens timma
och föga kvar att vinna.

Fanns rimmen ej skrivna
på papperslapp,
du slarver som sitter
på diktens trapp
och gråter så övergivet......

En schajas han var, en pajas han var
men i tusen hjärtan finns ändå kvar
ett rum för Nils som verkligen var
betänkligt mager om bena
tillika om armar och hals
och ändå, ändå, ändå han var
en sjutusan till skald
och sjutusan till karl.







Fri vers av papillon
Läst 446 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-11 23:06



Bookmark and Share


  Anders P VIP
En hyllning till en av de stora, en hyllning jag helt och fullt instämmer i
2008-09-14

    papillon
Till "Silver" - Du hör naturligtvis rätt -"den fanns med när jag körde hemifrån"......
Fixar till det!
Ferlin blev verkligen som ett spjut i hjärtat på en pubertetsvilsen femtiotalstonåring med drömmar om något mer upplyftande än Coca Cola och Juke-boxar.......
2008-09-12

  "Silver" VIP
Jag kan mycket väl förstå tjusningen när denna lilla bok från 1954 visade sin skatt av rimmade strofer, även så tacksamma att tonsätta. Du skriver här, mycket säkert, i samma ton och det blir en fin hyllning till Ferlin.

På rad tre hör jag ett "den", "och valsen den jävlas" ...
2008-09-12

  vera gade VIP
Klappar med - med hela hjärtat!
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon