Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av den trevliga helgen i Eksjö...en helyllemysig samvaro :)


En date mellan poeter

 

Redan på håll kunde jag höra

små fnittrande runda ord

som smet ut genom den gläntade dörren

 

Ett ögonkast in i dörrspringan

fyllde mig med poetisk värme

Stegen bar in mig i gemenskapen

och jag lyckades fånga några fina ord

innan jag landade på en stol

 

Runt bordet viskades det poesi

mellan vältränade ögon

Fötterna som möttes på vägen

karvade fram tankar från en annan tid

 

Några ljuva toner

och väl valda strofer

svepte om oss alla

skänkte ett lyriskt skimmer

över poetiska sinnen

 

Orden delades i rättvisetankar

gnistrade och fick nytt liv

Fuktades lätt

med klirrande glas

och muntra miner

 

Så varmt ligger den bilden

i mitt inre galleri

Jag ser leendes in på minnet

och vet

att doften av goda ord

kommer alltid att stanna kvar...




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 493 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-09-15 00:39



Bookmark and Share


  Therés
Oj. Vilken hyllning till denna träff. Jag blir lite avundsjuk för jag vågar mig inte iväg på träffar så där. Men vem vet...din text fick mig att tänka...kanske någon gång :))
2008-10-11

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt! : )
Tror att jag
vill vara med
nästa gång.
2008-09-21

  aol
vacker poesi om mötet blev rörd
2008-09-21

    Maria Malm
Ljuvligt med dessa väldoftande ord, de stannar länge i minnet, man kan plocka fram dem, närhelst man behöver.
2008-09-17

  micke marin
Dina ord forsar fram som ett sommarregn av sand och glitter....
eller var det kanske tomtar och troll som fnittrade fram orden som smet ut genom dörren...
2008-09-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du, där flöt livet
gott på, man hoppas
ju att, det alltid skall
vara så... Vackert...
Gott berättat av Dig!
Du min, allra bästa:
***T*J*E*J***
*************
2008-09-16

  Rosen VIP
När man läser dessa rader längtar man verkligen till sammvaron poeter emellan..hoppas någon gång det infrias.
Du beskriver mötet så levande och ger en glad bild för mitt inre.
2008-09-16

  Bjarne Nordbö
Visst blir man inspirerad av dessa trevliga möten som uppstår oss poeter emellan. Jag platsade där...med.
2008-09-15

  Janis Karlsson
Låter som en trevlig helg, hoppas det blir minst lika trevligt på fredag! :)
2008-09-15

  Quasimodo
Ger en härligt skön känsla för orden i samvaro för skapandet och berikandet, växandet i och till orden innersta kraft !!!
2008-09-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag hade med andra ord inte platsat där...heller.
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du