Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att kunna förlåta, är Nåd, en gåva vi kan be om och får....


bödeln och offret och de tysta i landet


alltid
kommer
jag att glädjas
åt

att
under en Hitler
är
min roll
given

såvida
min och allas vår inneboende
ondska
inte förleder mig
och jag lyckas
ljuga bedra förråda
mig själv och
de mina

jag jublar
över nåden
att någon
hindrar mig
från
att bli så
usel
som jag skulle
kunna bli

rädda mig
från mig själv
hindra mig från
att hämnas
mordet på
hälften av min familj
bland annat
mina farbröder 1942
9 år gamla (tvillingar)

lär mig
din egen bön
då du korsfästes
för vår skull

Fader, förlåt dem,
de vet inte vad de gör




Fri vers av rebecca d
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-15 18:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
och du - Han var där- och grät med sitt folk
2008-09-20

  Bibbi VIP
Skriver under på ulla lundegård.
Bokmärke.
2008-09-19

    ej medlem längre
Det enda jag kan & vill
tillägga/skriva nu är att
fullständigt hålla med dig i
dina ingressord;
att kunna förlåta, är Nåd, en gåva vi kan be om och får....
2008-09-19

  himlens hemlighet VIP
sjuttio och sju gånger,
därför att ett öga för ett öga endast lämnar världen blind
2008-09-15

    ej medlem längre
En text som brinner sig in i hjärtat och som sätter sig - precis som den ska. Sorg och åter sorg.
2008-09-15

  Larz Gustafsson VIP
Människan är överhuvudtaget inget djur.

Utsläckande av människoliv kan aldrig rättfärdigas.
2008-09-15

  © anakreon VIP
Människan är det enda däggdjuret med förmåga att rodna och även det enda som har anledning...
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d