Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skugga leker flyktigt vid mina fötter

 

En stilla betraktan
över vita bergens toppar

frusen issfär,
en överjordisk skärseld

sol, smält min frusna skugga
låt askan viga jord
fötter dansa likt eldkulor

inte av begär utan av passion

säg mig, du dröjer
flammande låga blå

min själs smältdegel,
ännu vid snärjda fötter
väntar mirakel

skuggan, avståndet
mellan det sovande, det vakna
dold i intighet

en insikt sveper förbi
hoppar från skugga till skugga
täljer skepnader.

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 367 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-09-23 13:04



Bookmark and Share


  aol
gillas stor poesi när den är sm bäst
2008-10-11

  isabel louise
mycket bra skrivet!
2008-09-29

  Mikael Lövkvist
En mycket vacker meditativ skapelse där du klär ditt medvetandes rörelser i lekande, fria ord. Bra!
2008-09-26

    Bodil Sandberg
Du verkar ha en oerhörd närvaro i dina texter..det påverkar i högsta grad vill jag lova..mig som läsare

här finns smärta och frusenhet.. ensamhet
i denna enormt gripande text..men solen anas och solen värmer!!

tack!!
2008-09-25

  Jack E. Gladh VIP
Suveränt ordtäljande i poetisk mognad.
2008-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund