Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför skall poeter strida? Själv en fridens man drar jag lyran ur sitt hjärterum och frambär till er alla en stillsam sång - detta milda pekoral tillägnas herr Ofvandahl.......


I rosa och guld skimrar försoningen.........

Jag ville det vore kring sajten en sky
av guldpudrad rosenskär lycka
Att alls ingen smattrande ishagelby
här tilläts vår endräkt att stycka
Att bränningar ej med rysansvärt gny
små ankungar snattrande tvingade fly

Må susande björkar och löjtnantsgap
få kransa poetiskt vår själsgemenskap
blott blomblad i bäckarna små skulle flyta
Då skulle ej Jimmy mot Lindemann ryta
och Larz skulle mild och försonad här vandra
med Ammi och Malin och hundratals andra

Hör, vänliga vågor mot sjöstranden smeka
av havsbrisen sända att klucka och leka
pegaserna kommer dit ner för att dricka
de leds i sin tygel av skönlockig flicka
"På knä fall, poeter, och skåda! Det är
en gudasänd musa som gästar oss här"











Fri vers av papillon
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-26 16:54



Bookmark and Share


  Ingegerd Carlsson
O, att få lyssna till något så sällsynt som en poet med vaniljhjärta! Jag lyfter mitt sockerflor och kastar en mintkyss!
2008-09-27

  Erik L
En vällovlig text och ett budskap för många att ta till sig av.
Tyvärr är nog de strider som finns här bara en spegelbild av mänskligheten.
Gillar förstås också hur lätt och ledigt du rimmar texten. Bra gjort!
2008-09-27

  korpfjäder
Men höststormen viner rätt snart över allt
som lyckan har smyckat med liljor
och ondskan som smider fast järnet är kallt
sår split för att raskt styra viljor
att greppa de svärd han nu viger
att tala med orden vi tiger...

/olyckskorpen
2008-09-27

  Mr Lindemann VIP
Ja, men den hära var läsvärd!
2008-09-26

  vera gade VIP
Gulle dej, Papillon. Men märk vad jag skrev om poeternas skapelseakt i Eksjö- kanske nödvändigt för människan- att kunna
bemästra?
"Ännu är detta vårt paradis,
ännu har ingen fientlighet fullbordat
levandegörandet."
2008-09-26
  > Nästa text
< Föregående

papillon