Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så tar vi två strofer på runometer, Kalevalas lunkande orimmade versmått...


Obegripligt

Det är dags att hålla gille
steka kött från fjärran kuster
fruset lamm från Nya Zeeland
fraktat hit i fryscontainer
Tusen mil och ändå mera
har det burits över havet
stekar stela, hårda klumpar
packade i båtars bukar

Bräker inte får här hemma?
Diar inga lamm i hagen?
Svårt att inse hur affären
går ihop på sista tampen
Hur en stek från Oceanien
kostar hälften mot en sådan
som härhemma producerats
Hjälp! Kan någon det förklara???






Fri vers av papillon
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-04 23:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Jag kan inte förklara, inte ens förstå,
varför det är så, ser får i hagar varje
dag, lamm finns det många, för mig
går inte ekvationen ihop, det skulle
ju rimligen vara billigare att kunna
få köpa av vårt svenska lamm
2008-10-04
  > Nästa text
< Föregående

papillon