" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Tidens illusion

 


En orangegul solnedgång inramad av azurblå

himmel kan vid speciella tillfällen skänka oss

upplevelser av hänförd storslagenhet när vi

kopplasbort från vårt tvångsmässiga tänkande,

bortom det världsliga och det vardagliga

 

Då bara då hittar vi mellanrummet mellan

tankarna och stundens storslagenhet

öppnar dörrar till en annan verklighet

som alltid finns närvarande men som vi 

sällan uppmärksammar och upplever

 

Förstummande närvaro

Expansiva ögonblick i

Varandets eviga värld

 

//c

 


 

 




Fri vers av coffe
Läst 329 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-10-09 13:34



Bookmark and Share


  yllot
Sinnesro...
2008-11-04

  Della K
Vi behöver dom stunderna...

när verkligheten inte alltid är människo vänlig.


*Applåd o bokmärke*
2008-10-14

  aol
så sann rak fängslande posi just där vid hänförelsen mår man som bäst bokmärkes bravo
2008-10-11

    Bodil Sandberg
Ja då bara hittar man mellanrummen...i det där speciella ögonblicket -

faller som en fur för den här dikten..helt suverän!!!bokmärket givet!! tack!
2008-10-11

  en blomma för dagen
befrielsen, som finns i kärnan inom oss
om vi stannar upp

betraktar
nuet

du beskriver så fint
o känslan finns rakt igenom

så passande för mina ögon att läsa, just idag
Tack

Kramar/m
2008-10-11

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja tiden är en illusion sägs det... vackert uttryckt tanke om tidlöshet "bortom det världsliga och det vardagliga".
Två detaljer: kopplas bort i 4:e raden är hopskrivet, och på raden under står det "de" i st f "det".
2008-10-09

  Mr Lindemann VIP
Fin text som verkligen tar tag i den som känner sig manad att göra just så
2008-10-09

  Bjarne Nordbö
Underbar text. Ja så är det verkligen och du för fram det så bra i dina ord. Men så till utseendet på din text. Jag störs av det kursiva och färgerna. Gör den splittrad och ful. (men det är ju min åsikt men ville ändå delge den)
2008-10-09
  > Nästa text
< Föregående

coffe
coffe