Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mona Lisas stammisar, varje dag, varje öl. Oförstående hur de har råd, men de ger råd som ingen vill lyssna på.


Mona Lisa

Gänget samlat,
flaskölen som fyllde bordet
innehöll samma tomhet
som stammisarna
på Mona Lisa.

Oförstående, jag.
Varje omväg förbi
och de sitter där,
7,2or mariestads,
kanske 50kr flaskan,
uppenbarligen varje dag
tomhetsfylla.

Bordet närmast baren,
låt mig slippa att
hamna där och
fylla tomrum med
att fylla ut
fyllesprat.

Han är söndagsölens Vd
och jag tuggar kebaben
efter en fotbollsmatch.

Hon är glappkäftens högst uppsatta
och jag går en omväg igen
för att lyssna på Ebba Grön,
aggressiviteten i budskapen
och inga tronföljare,

hade jag kunnat,
hade jag.

Men de är fulla på en söndag
och Frillesås enda
ljud,

jag är Frillesås enda etablerade
omvägslyssnare,



för i min tystnad hör jag
att min skugga springer förbi
för att vänta vid nästa lampa,

som ett barn går jag
ikapp mig själv.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-09 21:25



Bookmark and Share


  aol
gillas bravo
2008-10-20
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg