Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruset landskap

Asfaltstig kantad av rödgula barr
Ringlar sig fram mellan gran och tall
Tunn skir is bildar mönster i vattenpöl
Knastrar
Krackelerar
Kall luft mot kind
Frusna blåbär kikar upp ur snö
Torkad gul halm böjer spröda strån inför vintern
Björkars grenar spretar tomma
Bakgrundsljud av bilar forsar fram

Blundar

Drömmer om att sitta vid ett vattenfall
Känna blöta stänk i ansiktet
Höra dånet av vattenmassor som forsar fram
En varm sommardag
Blott en dröm
En önskan om sommar
När vintern är nära.




Övriga genrer av Trädflickan
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-22 16:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din dikt tog mig verkligen till en tidig vinterdag, såg och kände allt inom mig under tiden som jag läste din text. Och sådana dikter älskar jag! Som en tavla som målas upp i ens inre, och som berättar om budskapet eller känslan som personen bakom "målningen" vill förmedla. Din dikt var som att beskåda en underbart vacker tavla!
2008-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan