Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Bertolucci´s Stealing Beauty


vinet smakar säkert bättre i Provence

 

Månljusets glitter
dukar middagsbord
i kvällningens sken,

provencealska dofter stiger luft
och hungrar njutningars gom

medan vinet
stillar törst
i fruktiga klasar

Under apelsinlundars
fuktiga stillhet
dansar rastlösa ögon
till cikadors frieri.


Kanske anar du,
mina stulna blickars
hemlighet

där under morgnars ritual
vid brunnen,

hur de följt tvålens halka
över glänsande hud,

sett vattnet virvla skum
ur hemligaste vrår
dit endast drömmar
vågat nudda.


Din skönhet,
som en magnetisk flämtning
mot min iris


visionen som hemsöker
under nätters feber,
vakar mig
med förtrollat grepp

Jag visste,
att du skulle komma,


redan när
jag hörde
månens längtan

som ett vrål
i natten

 




Fri vers av deb8
Läst 629 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-10-23 21:07



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Helt enkelt underbart helt enkelt härligt helt enkelt!
2010-02-27

  Prometeus
Först; ändra "provencealska" till "provencalska".

Sekundärt; jag var i Provence i somras. I denna dikten är du där nu. Och jag.
2009-01-09

    Melona
vaddå

somewhat mainstream?!
ha... ?!
2008-11-12

    Melona
jag tror allt smakar bättre i och med champagne...

skål ljuva böna!
2008-11-07

  Carola Zettergren
Milda makter så fantastiskt stämningsfullt nära och sinnligt varmt poetat av dig!!!Applåder i massor!!!:)
2008-10-31

  mayhem and order
hammen...serru å så här e de...att oj, can´t find words. men det är ju så kramande vackert att jag kolar här. ah..så bra kommentar det blev men ...ajja, du vet...när du skriver som du gör så får du skylla dej själv att det mest blir tjippande, glädjeläten till kommentar;-)
THANX!
2008-10-28

  Sanningsägaren VIP
så sensuellt smakfullt
njutbara ord
och inte ett dugg
konstruktiv är jag nu:)
Så otroligt vackert!
2008-10-28

  the apache kid VIP
Stealing Beauty is really good, after I saw it on TV I ordered
it genast...your prose is seductive...well done
2008-10-24

  Pah
hallå där. hur kom du hit före MIG? har du hittat en brist i systemet. eller snarare, ännu en brist. tell me, about it i nån lund nån gång. och du. det är visst fler som kan knulla sig igenom texter, om än med underbara bilder. kanske missar jag nåt här, strunt i det isf. jag har alltid avundats poeter som kan beskriva natur och platser och göra det utan att man märker att man sväljer det. det gör du, och förbjudet. det är vackert. iaf på vita ark. snyggt, debola
2008-10-23

    Melona
jag döööööööööööööör
så vackert fantastiskt debbie
2008-10-23

    ej medlem längre
Jag här tog du med mig på en
resa, söderut, till ett annat
klimat och en annan kultur,
en saga i diktform, en
berättelse, mustiga härliga ord,
finfint
2008-10-23
  > Nästa text
< Föregående

deb8