Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravitation (jag saknar dig inte förens du är borta)



Jag tappar fotfästet
och faller, uppåt
genom den spruckna himmelen
mot det bländande ljuset

och jag hinner precis undra
är det så här det känns att flyga

innan jag tränger genom ozonlagret
som en fosterhinna
som att födas
fast in i mörker

för stjärnorna är bara solar
som alla kommer slockna en dag
och de svarta hålen
är portaler till andra dimensioner
exakt som denna

och Gud?

han är ljusår bortom
den mest avlägsna planeten
och han kommer aldrig hitta tillbaka
hit, till mig

men inget av det där
spelar någon roll alls
när du kommer och vänder min värld
upp och ner igen

och jag hinner precis undra
är det så här det känns att falla
utan gravitation


...




Fri vers av The Stargazer
Läst 700 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-10-29 21:12



Bookmark and Share


  hallucinatingarkansas
Gillar denna, det känns att det finns en tanke bakom den. Bra!
2010-01-05

  Aftonvännen
KANSKE DU ÄR GUD, FALLANDE MOT HIMLEN
2009-12-10

  DanSan
****************************

Livet är som Yin och yang, där det finns
ljus finns det även ett mörker . . .
men i mörkret föds ljuset och det är
det som får oss att flyga . . .
och visst flyger vi i tiden det är det som
får oss att gå vidare . . .
även om det bara är 3 steg framåt och 2 bak

MEN FRAMÅT GÅR FÄRDEN
(vare sig vi vill eller inte)

Mycket tänkvärd dikt!!!

*Bokmärker och Applåderar*

********************************
2009-10-23

  Ulf Lagerholm
en mycket god och läsvärd text, det kosmiska ställs mot det personliga, egentligen är ju dessa inga motstående sidor, över våra huvuden kan vi se månen och stjärnornas valv, förnimma det oändliga utanför, men visst är det så att denna tanke även har sin utsträckning inåt, i vårt kött, i våra vätskor, jag tänker mig en enskild atom, tex i hjärtmuskeln, hur den omges av elektroner som cirklar runt, att det förmodligen är så att varelser i andra dimensioner gör allt för att försöka resa dit, undersöka omständigheterna på just de planeterna

tack för dina tankar hörru
2009-09-18

  Caprice! VIP
Strålande! Bildrik och tankeväckande, särskilt de fyra första stroferna fångade mig. Tack!
2009-07-19

    carimba
En som vanlig härlig text, där den första halvan berör mig allra mest

för solarna är bara stjärnor
som alla kommer slockna en dag
och de svarta hålen
är portaler till andra dimensioner
exakt som denna


här är den allra starkast.
2009-01-25

  Susanna
Underbart skrivet!
Jag blir så nyfiken. Vad var det som fick dig att falla ut ur denna värld?
2008-12-29
  > Nästa text
< Föregående

The Stargazer
The Stargazer