Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

saga i badet

saga är en underlig tös
satt i sitt badkar och mös
satt där tills läppen blev blå
det strunta hon i - hon satt där ändå

ja sannerligen saga var en underlig tös
satt med vatten upp till hakan och frös
men hon ville inte gå upp ur vattnet ändå
hon satt kvar där hon satt - frusen och blå

obekymrad om världen och annat
hade hon länge kvar i vattnet stannat
stannat kvar tills hon gammal och rynkig var

funderade på att gå upp - men nej hon stannade kvar




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 466 gånger
Publicerad 2004-05-21 12:15



Bookmark and Share


  Muslim
den var mkt fin
blev tårögd.
2008-07-22

  Apetass
Hellre bli bränd en gång eller två än att frysa hela livet. Magisk titel, härligt klaustrofobiskt bildspråk. Dock; "mös" - Gjorde hon verkligen det?
2004-05-21

  Tothem
Det finns nog en del sagor, jag är en. (Bättre ett känt "helvete" än ett okänd möjlig frihet.) Får nog skaffa mig en varm o go badkappa o kliva upp nu. Tack för din dikt!
2004-05-21

  Rachel Roth
stark berättelse...så sorglig....väcker många tankar och känslor
2004-05-21

  Anna H
Ja ibland är det skönt att gömma sig för välrden i ett badkar även om det är kallt. Jag tycker om din personliga bild (jag antar att du har målat den själv)
2004-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP