Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmor

 

11 Juni 1925

24 Oktober 2008




Vårt sista farväl

Klockornas hjärtslag
ekade i kyrkan
där tystnaden lagt sig
efter våra svarta steg
Vit lyste din kista
halvt täckt av blommor
i livets alla färger
Det var vackert,
vårt sista farväl



Hjärtslagen ekade åter igen
På kärlekens axlar
bars du ut
Någon stack en vit ros
i min frusna hand
lika vit som din kista
Det tunna avskurna livet
smekte jag varsamt en stund
innan jag släppte den
i djupet
Och då den landade mjukt
på din vackra bädd
hörde jag ditt skratt
i mina tankar
och ett leende bröt sig fram
genom mina tårar


Farväl farmor,
farväl




Fri vers av Missi VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-02 16:06



Bookmark and Share


  alvan
Vilket vackert farväl du skrivit till din farmor! får mig att tänka på min egen farmor och hennes begravning.

Tack för att du delar en fin text!
2008-11-16

  * Ammi *
Så vackert om det sista farvälet, men hon finns ändå kvar hos dig
kram
2008-11-02

  Ola Rydberg
vackert och berörande
2008-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon