Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du var så glad, inte visste jag då att det var sista mötet

du ringde och bad mig hämta dig från krogen
jag är glad att jag gjorde det
inte visste jag då
att jag aldrig mer skulle få träffa dig i livet
min lillebor
två år yngre än mig
vad roligt vi haft det som barn tillsammans
jag syrran och du
tripp trapp trull

du var hungrig på grillmat
kanske sugen på en biltur
du skämtade och skrattade
berättade om en tjej du skulle lägga in en stöt på under kvällen
du beställde mat och åt upp det
sen ville du tillbaka på krogen

du var så där impulsiv
ville komma och fara
lite rastlös
social
du var nog den som liknade mig mest av våra syskon
eller blev jag kanske mer lik dig i vuxen ålder
för som ung var jag inbunden
du var den som alltid var i farten
kände alla i byn
så full av liv
sorglös

sen fanns du inte mer
bara på gamla fotografier
bara i minnet
i mitt hjärta
och ögonen tåras
fast det blir 14 år till nyår
så finns alltid sorgen där
om än gömd för det mesta

du förblir ung och levande i minnet brorsan




Övriga genrer av Trädflickan
Läst 267 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-05 09:41



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Kärlek och kontakt in i det sista, ett berörande, sorgesamt vackert minne.
2008-11-09

  Vilsen Annette-hittar vägen
I minnet finns vi alltid kvar.
Fina ord til din bror
2008-11-08

  mjuk
En underbar text där det finns mycket värme och sorg. En syskonkärlek. Alla tummar upp för denna text :)
2008-11-05

    johanni
En vemodig text som berör, sorglig men samtidigt ett underbart vackert minne som kommer upp.
/Johanni
2008-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan