Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet gör ont ibland

 

Från ingenstans faller vanmakt ner

knuffar känslor ur balans

skrapsår över själen

svidande

knappt blödande

allt rullas in i självömkan

skärs sedan upp av vass tunga

kroppen lägger av

sjunker ner på golvet

sittandes

huvudet mot den vita väggen

Nånstans börjar tårar komma

sakta med ett eget liv

Armarna drar till sig benen

för att kunna krama själens hjärta

Längst in är allt fortfarande helt

endast ytliga skador

 

Uppgivet

släpper taget om gråten

låter tårarna göra såren rena

 

Inväntar nya ärr

som minner om lärdom

och är en biljett

mot lyckan

en annan dag...

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 803 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-11-05 21:54



Bookmark and Share


  zinna
Vackert, sårt och träffandes.
kjänner just så här....
Tack för tårar
Ärren läker å sakta man reser sig igenn för att möta nesta stick...
Aplåder för denna....
2008-11-19

  micke marin
Vilket underbart härligt slut..
Känslan av nåd som kommer över en..
2008-11-09

  Rosen VIP
Hittar inga bra ord just nu..men måste ändå få säga dig
att det finns djup i oss alla, som du får upp till ytan, skakande i poetisk form. Hoppas att, om det gäller dig själv, skrapsåren för tillfället är läkta.
Applåd!
2008-11-06

  Mygg
Underbar! Nog så viktigt att våga stanna i känslor även när de gör ont. Det kommer bära frukt längre fram.
2008-11-05

    Lindizz
Öppet, känslosamt där tårar kan vara befriande och ge nya krafter. Fint skrivet.
2008-11-05

  Blåbäret
vad jag kan känna igen mig i dina rader här...drar efter andan av din träffsäkerhet...det gör ont att leva, men man har då verkligen försökt i allafall...tacksam för att vår naturliga sårtvätt fungerar...
2008-11-05

  KristinaE
Du skriver så underbart målande, ärligt och känslosamt men ändå med den styrka som måste finnas för att bära livet vidare - text som ger kraft och stor medkänsla.
2008-11-05

  Lejonhjärtas poesi
Underbar poesi och visst gör livet ont emellanåt och lärdomen att inte upprepa att möta det onda igen och befrielsen blir härlig när det onda försvinner en dag, dikten känns också hoppfull!
2008-11-05

    tramp
Vackert diktat. Tårar kan vara som havets salta vågor svalkande och läkande.
2008-11-05

  Bjarne Nordbö
Läser och kan inget annat än att skicka ett plåster. Ärr ett ett tecken på läkedom. Bara som en bonus. Kram.
2008-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du