Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pilgrimsmusslans vandring

 

Du kom mig så nära,

så nära att du nuddade skuggan

dit jag inte vågar gå

Följ mig säger du

men jag är ingen följeslagerska

jag är en vandrerska

som gjuter nya spår

 

Jag kan hjälpa dig säger du,

skydda mitt sköra hjärta

men jag kan inte räddas

jag måste följa mitt eget hjärtas slag

 

Jag kan bygga dig ett hem, säger du

men jag bär mitt eget hem,

en pilgrim innesluten i musslan

 

Låt mig få lära känna ditt hjärta, säger du

om jag finner dig värdig

Hur finner du mig värdig säger du

möda är mitt enda krav

och läpparnas sanna tal

 

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 3359 gånger och applåderad av 54 personer
Utvald text
Publicerad 2008-11-10 12:39



Bookmark and Share


  Mackan
underbar
2022-03-28

  the apache kid VIP
A dialogue that speaks to me. (This comment was meant to be the end of my first comment, but my hand slipped and only the 'A' got typed. Förlåt
2021-10-14

  the apache kid VIP
Beauty, integrity, and it brings up a feeling in me of healing. A
2021-10-14

  Briza media
vackert!
2019-12-04

  mike irow
suveränt poem!!!!!!!älskar
2016-04-20

  axveronika
så vacker och en spännande bild med den vandrande pilgrimsmusslan
2016-01-07

  Nina.H
Fantastisk dikt!
2014-01-25

    ej medlem längre
Underbart bra!
2013-04-30

    ej medlem längre
helt underbart och mittiprickamentet som vanligt!
2010-11-21

  _Mian_
Hade visst både kommenterat och sparat den som bokmörke tidigare :-)) men väl värd "omkommentering".
2009-07-03

  _Mian_
Mångdubbla applåder om det hade varit möjligt. Njuter säl avvägd välskriven poesi.
2009-07-03

  Göran P Rödholm
Ett fint bett i denna. Konsekvent. Pilgrimsmusslan är en fin bild, symbol på flera sätt. Snyggt verb där: g j u t e r "nya spår"!
2009-06-14

  aol
underbart vackert skriftad poesi som gick rakt till mitt hjärta
2009-06-10

    solomio
vackert
2009-04-28

  Bodil Sandberg
Helt underbart!! en dikt som applåderas varmt härifrån och sparas absolut!!!
2009-03-20

  Fagra
åh jag älskar titeln maria! pilgrimsmussla, mm. du har så många fina tankar bakom dina verk.
2008-12-15

  H. Karla
Mycket välskrivet om vad som egentligen är viktigt i en relation och om värdet av att leva närmast sig själv.
2008-11-29

    Jnåt
detta ditt alster är skönt och välskrivet i all sitt mörker!
2008-11-10

  _Mian_
Maximalt njutbar poesi!
2008-11-10

  noname_realmind
Ursnyggt!

**applåder**
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund