Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En promenad på ca 50 minuter


Friska andetag

Tar på mig jackan och skorna

halsduken och mössan likaså

vantarna tar jag i handen

 

Tar ett djupt andetag

går trapporna ner

öppnar dörren

 

Frisk luft kommer mot mig

in i mig

 

Tar stegen mot höger

går genom tunneln

hör bilar leva ut

 

Ett och annat barnskratt

en hund som skäller

en dam med käpp

en herre med keps

 vindens sus

 

Rundar vattenpölen

mina skor läcker

 

Känner lövets prassel under mig

 

Musiken i öronen

går i takt

 

Ser den gula brevlådan

postar brevet

postkodlotteriet

 

Svänger in på ICA

inte så mycket folk

köper guacolmolepåse och julmust

kassörskan säger hej

jag ler tillbaka

 betalar

 

Vandrar hemåt

skogspromenaden

ljuvligt att vara där

ser granar i sin ståtliga prakt

vattenpölarna på spåret

 

Säger hej till nuet

låter luften smeka mina kinder

andas friska andetag

 

Går trapporna upp

öppnar dörren

hemma




Fri vers av Cajsa
Läst 235 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-15 12:30



Bookmark and Share


    eva m h
Andas friskhet!

Skön känsla!
2008-11-15

    Lindizz
Låter som en härlig skön promenad:) Fint målande miljö beskrivet!
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Cajsa

Mina favoriter
Avskedet
Vet du om
din sorg