Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

din sorg

 

Om jag så gav dig flera hundra av mina leenden
och två tusen hjärtliga slag
kan jag aldrig ta ifrån dig din sorg

den sorgen
du bär djup inom dig
den ingen annan kommer åt

jag kan hålla din hand
jag kan vara öppen
och låta din mun tala till mig

allt för att bearbeta
det svåra
tillsammans

men jag kan inte laga ditt hål
bara vara närvarande när du
gör det själv

kapsla inte in smärtan
låt den ta en väg ut

låt den leva en stund
sorgen behöver också omvårdnad

lägg den på papper
sätt den på en pensel
baka in den i degen

bearbeta den

göm den bara inte
det gör ont

 




Fri vers av Cris
Läst 5715 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2007-08-13 22:03



Bookmark and Share


  tova nilsson
åh, herregud så bra.
2009-05-07

    Tokvilse
Vackert och ack så sant.
2009-01-04

    Atoush
oj oj oj säger jag bara. den här texten gick rakt in i hjärtat. mycket bra skrivit!
2008-10-27

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilka fantastiska rader, så läkande, uppmuntrande och kärleksfulla. Jag blir rörd av att läsa det här/B
2008-02-28

  Ilona _L
Så vackert och så sant!
Blir berörd på djupet!
2008-02-20

  Michaela Dutius
Helt perfekt ljuvlig
2008-01-04

  Mal
Ååh så vacker.
Man känner igen sina tankar i den.
Jag gillar :)
2007-09-30

  marie-anne
åh så fint du beskriver. mycket vacker dikt kram från marie-anne mamma till marcus 82-02 alltid älskad alltid saknad
http://www.tillminneavmarcus.dinstudio.se/index.htm

2007-08-26

    Lindizz
En helt underbar text..applåder
2007-08-25

  Bodil Sandberg VIP
Den här dikten applåderar jag ....det är så otroligt varmt och vackert det du skrivit!!!!
2007-08-15

  issac.a.m
Underbart skrivet med underbar känsla...
2007-08-15

  Rosmarin
du skriver så dint hur man kan vandra tillsamanns med en sörjande och stödja den på vägen

så mycket klokt skriver du

den här skulle många få läsa

för det är ju också så att vi ofta stupar på att vi tror att vi ska trösta bort en annans sorg, och då inte förmår stödja utan ger upp, känner oss otillräckeliga

här visar du vägen
2007-08-14

  Jessica Ebbesson
Trösterikt och fint i all sin vemodighet.
2007-08-14

  charlotte hedendahl
Vacker,kärleksfull och utlämnande!
2007-08-14

  Anna Strandberg
Du satte ord på det jag länge försökt få fram.
Vackert!
2007-08-14

    Cajsa
Mycket bra skrivet, applåd och bokmärker
2007-08-13

    eva m h
En dikt med omsorg!
2007-08-13

  DanSan
***************************

Underbart skrivit om kärleken till
den som bär sorg i sitt hjärta!!!

**************************
2007-08-13

  Lena K Nilsson VIP
Mycket fint skrivet!
2007-08-13

  Fredrik P. VIP
varm insikt om sorgens
natur och omvårdnad.
2007-08-13

  Ronny Berk
så vackert beskriver du känslor av sorg ... så vacker text... ja...
2007-08-13

    BTS
Inkännande, klokt och välformulerat!
2007-08-13

  Lars Granlöf
Kortfattat
KÄRLEK
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris