Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeter måste sova

Alla trötta poeter

tar en tupplur,

 

 

eller inte

 

alla poeter sover

någon gång

 

alla poeter drömmer

inte på natten

 

alla poeter

drömmer inte på dagen

 

alla poeter drömmer

inte mardrömmar

 

alla poeter

drömmer inte alls

 

jag menar

att alla poeter kan drömma

men inte alltid

och inte samma slags dröm

 

det är inte alltid poeten

kommer ihåg sina drömmar,

eller inte vill komma ihåg

 

alla poeter sover

i alla fall någon gång

 

annars så dör poeten

tyvärr till slut




Fri vers (Fri form) av Cris
Läst 614 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-10-17 17:52



Bookmark and Share


  Jack_iX
Endast på natten ... kommer orden därför sover inte poeten !

Tänkvärda ord som tar en runt om i drömmar, sömn o tanker !

Snyggt ...
2016-12-01

  Bo Himmelsbåge
Jaa... även poeter måste sova
det är sant o det vill jag säkert lova
men...
Sover poeten jämt
blir lätt hans poesi ett skämt
För poeten bör vara ren o vaken
om han vill visa sitt innersta
skär o naken

Fin o underfundig dikt!
Tack!
2016-10-20

  Solstrale VIP
Härlig bevandrande rundslinga med så nära känsla! Tack! :)
2016-10-20

    ej medlem längre
En rolig lek med begreppet "att generalisera" Svårt. Undantag finns oftast. Men i slutraderna tycker jag att generaliseringen lyckades.. Alla poeter sover någon gång och dör till slut.
2016-10-19

    tramp
Kanske är det så att i drömmen bor dikten ? Intressanta formuleringar !
2016-10-18

  Cris
Clowner?
2016-10-17

  Larz Gustafsson VIP
And so on and so forth and shubidubidubi...
And every day people...

Jo, det har jag sett. Gävle är fullt av tvåbenta mardrömszombies.
2016-10-17

  Cris
Javisst Larz, så kan det ju vara att man sinte kan sova av prostataproblem och måste springa. Inte kul såklart.
Och sömnproblem av olika slag kan bli mardrömmar man tar med sig till vaket tillstånd.
2016-10-17

  Quasimodo
Tänkvärt och ska ta tag i den biten, tack!
2016-10-17

  Öknens Ros VIP
ja, även poeter behöver sömn och vila.
2016-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Vissa poeter har prostataproblem och får springa på toaletten på nätterna.
DET är en mardröm som blir sann.
2016-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Cris
Cris