Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade ett häfte fylld (efter hennes död) av dikter som min mamma skrivit denna är min favorit. Vet att hon längtade tillbaka till sitt Vårgårda men denna skrev hon när hon låg på Bergerska hemmet i Oskarström.


En stilla bön trots alla hot. Till minne av mor!

Ljuvlig tidig oktober morgon
Allt är inte tyst och stilla
för en kråka i granens topp mig förvilla.
Långt, långt borta en ko som muar
en tupp som gal och tala om vad klockan är.

Högt över mig glider molnen fram
ty jag sitter på en stubbe och ser
solen bryter fram över himlapellens sfär.

Mossan lyser grann och grön
som en smaragdgrön matta.
Så underbart att få finnas till
att få le och skratta!

Jag älskar dig moder jord må
du för alltid få finnas kvar.
En stilla bön trots alla hot.




Fri vers av MeAmmie VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-18 15:01



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Fin Publicering..........
2008-12-05

  Lotti
mmm skön text om kärlek och tro på vår allas moder jord... trots att det ser ut som det gör
2008-11-27

  Karl-Bo Lundstedt VIP
"Jag älskar dig moder jord må
du för alltid få finnas kvar.
En stilla bön trots alla hot"

stämmer in i din mors bön...

fint fångat...

kb
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

MeAmmie
MeAmmie VIP