Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
äh, det var ingenting


om det går att berätta





vi var fyra stycken runt ett kantigt bord i ett ljust rum
mittemot mej satt en person som talade
brevid mej satt en person som höll mej i handen
den fjärde visste jag inte så mycket om
den som höll mej i handen och den som talade
hade ett speciellt förhållande till varandra
den som höll mej i handen och jag hade ett
speciellt varmt förhållande
den som talade visste inte något om mej
den som talade talade om sådant som
berörde mej
jag lutade mej tillbaka för att ta lite avstånd
sedan bestämde jag mej för ta del i
det som berättades utan att för den delen delta
i talandet
så jag lutade mej framåt igen
den som talade visste nog inte hur det berörde
någonting blev ändå stort förändrat
jag släppte den varma handen
och gick ut
jag satte mej på en kall bänk i ett mörkt utomhus
den fjärde personen kom efter
och satte sej
den fjärde personen frågade något

jag kunde inte svara









Övriga genrer av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-20 16:10



Bookmark and Share


  Burn
som en blandning mellan en redogörelse och en sceninstruktion, i ett mjukt stackato. jag gillar verkligen den här, mycket scenisk, avskalad. bara rena vektorer. innehållande både närhet och distans.

sen har du ett djup i din stil som gör att jag aldrig kan se igenom, aldrig riktigt kan veta var botten är - det tycker jag mycket om, det blir väldigt stort på det sättet.
2008-11-22

  Göran P Rödholm
Det speciella med poeter är att när de skriver "bara ord" låter det oftast som dikter, kanske för att orden blir "bara". Som här. Fin stämning. Som skuggor över hela texten.
2008-11-22

  Leif Furstedt
Smakar på dimmlika tankar.
Vacker målande skapelse som bjuder på en fortsättning...
2008-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson