Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spinnerskornas spånad - haiku

Livstråden lönnligt
tvinnad av flinka fingrar
lika flinkt klipps av




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-21 22:36



Bookmark and Share


    papillon
Hehe! Den kanske kan klassificeras som nordjapansk?
2008-11-22

  Björn Nilsson VIP
En intressant kombination av japansk form och nordiska stavrim.
2008-11-22

  vera gade VIP
Jovisst är det så...
2008-11-22

  korpfjäder
gudinnor i arbete...
2008-11-22

    papillon
Till Vera: Jag funderade på det där men bestämde mig för använda just flinka - flinkt eftersom det finns både en skillnad och en likhet i dessa avledningar från ordet flink som jag ville utnyttja - de flinka fingrarna står för nornornas överlägsna förmåga att forma ett liv med alla dess trådar - det flinka klippet för deras opåverkbara makt att avsluta allt...
2008-11-22

  halmstrå
när livstråden klipps av utan att man får se att den först slitits till något som snart måste brista är det svårt att förlåta den som hållit saxen. Och om det är samma flinka fingrar som tvinnar som också klipper kan jag se ambivalensen komma krypande, misstänksamheten mot själva livsmakarna. När är det min tur?
2008-11-22

  vera gade VIP
Vi ser att du upplevt något som du behöver delge...För att distrahera dig lite skall jag klanka på att du upprepar samma ord -flink- vilket man inte bör göra i haiku. Ja jag vet att du inte bryr dig så mycket om reglerna, men iallafall! Om du vill ha i-et kan du ju skriva fint, annars kort eller lätt- ja det finns en del att försöka med.
Morgonhälsningar från Vera
2008-11-22

  Per Rydberg
Fina alliterationer. Skön vokalbalans där i står fram som mest framträdande. Trevlig läsupplvelse!
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

papillon