Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text jag skrev för länge sen, en dröm jag fortfarande tycker är vacker


den sjunger i tanken om natten


Jag har en melodi i mitt inre
den kommer från ett annat land
och orden glömda sen länge
skrevs av en främlings hand

Den sjunger i tanken om natten
när tystnadens täcke lagts ut
jag väcks av en tvingande längtan
när drömmen är slut

Vad var det för ord han skrev eller sjöng
en gång i en svunnen tid
den där främmande herden som satt vid sin eld
i kvällens skymmningsfrid?

Det måste vara nåt vackert
med allvar och mening i
nånting över och bortom gruset
som passar en sån melodi

Det är lite svårt att förklara
men det händer ibland vissa dar
att jag hör några ord – svårtydbara
i tanken dröja kvar

Jag vet att de formats av honom
som skapade melodin
men tolka dem riktigt kan jag nog bara
i drömfantasin




Fri vers av kia k-n
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-22 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n