Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utdrag II

Kärleken hoppade

                 på mig

                                                    likt

                 monstret ur

       garderoben som jag inte fruktade ens

       när

         dörren

           stod

             

                 glänt

        den skrek

                 i

 den tysta natten

vibrerade

                 i samma frekvens

       som mitt

                                   hjärta

 

Jag ville

     dra bort dig

                   från det gula ljuset

         det skar sig

så förfärligt

       mot din

      skönhet

       på mitt passfotografi

ser mina drag

så underligt

          gula ut

 

Ivan trodde mig inte

                 jag hade ju

        fullt upp med att bestiga

            trottoarkanterna

 

Jag vet

att störst av allt är kärleken

         för jag

                         kom till ur den

                i det

        förbannade gula ljuset!




Fri vers av Pontus Landström
Läst 358 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-23 00:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
för en som inte brukar gilla det här slaget av hoppande och på var rad fåordig text baxnar jag ändå något under det finstilta språket, även mellan raderna...
texten får en hel korg kantareller
2008-12-04

  Björn Karlsson
Kul att du skriver på ett abstrakt återkommande tema
( gult ljus )
det väcker fantasin och bilderna till liv
2008-11-23

  Bjarne Nordbö
Det rinner på bra.

Tror du med tiden ska publisera hela din dikt. Då det kan vara besvärande att få en helhet annars.

(får en god sinnebild av det gula ljuset)
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström