Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med vingslag som bär

 

 

Du flyger högt nu
likt en albatross som
trånar sig mot solen
från västra hemisfären
går den himmelska färden

ändå är du blott en vinge
som trotsar hindren
kanske kommer du aldrig fram
men det oroar dig inte
din enda tanke klar och ren
det som sker det sker

start och slutmål är detsamma
hand i hand går de två
livets första seglats
bryts ur ett enda vingslag
då stannar livet och börjar
buren ur samma famn

i östra horisonten
kanske vi får skåda
det som vävts samman
i fullkomlig benådan,
höljet ur tidens rand




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 333 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-23 23:16



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
ja, det är ju ur det östra som det nya och obefläckade reser sig

en vacker dikt hörru

"ändå är du blott en vinge
som trotsar hindren"
2008-11-24

    Maria Malm
Vacker, speciellt andra strofen tilltalar mig.
2008-11-24

  Night Soul Woman
Vackert skrivet:) *bokmärkes*och *applåd*natti natti:)
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund