Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så var jag där igen


Du trodde visst att du löst koden, att texten gick att tyda bakom mina ord


Bredvid dig
men aldrig tillräckligt nära
för att kunna höra blodet
i dina ådror pulsera


Alltid


lika kallt rött
som det där billiga vinet
jag dricker
dränker dig
ur minnen som aldrig fötts
av lyckan
bakom taskig attityd
och ett konstigt humör

Och visst du kan försöka skrubba av
ditt fastklistrade leende
konstlade skratt
ekar tomhet
bland ensamma lövs nätter

Du kan ändå inte lösa koden
tyda texten i mina ord
nånsin
inte ens i april då knoppar åter spricker
likt bubblan du andas i
krossas

Och trots att jag
var mer balanserad tillsammans med dig
så doftar regnet mer asfalt än sommarens
sista skyfall
och
livet smakar
sötare än vinet






Efter dig





Fri vers av pussflufftess
Läst 472 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-12-02 21:57



Bookmark and Share


  Blodros
jag gillar dom sista orden speciellt

"och
livet smakar
sötare än vinet






Efter dig"

dom gör dikten hel...till känslan i dikten
2008-12-06

  Eva Langrath VIP
Dina ord berör starkt, väcker känsla om att bli accepterad som den man är.

Eva
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

pussflufftess
pussflufftess

Mina favoriter
Närhet