Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är säkert både sant och kul?!

 

Bergodalbana

lyckohjul som snurrar

*prrrrrrr*

*tjiiick*

ny fart

snurrar ett varv till

 

Lustiga huset

tillgjorda skratt 

fövirrade blickar

tomma speglar

 

Du ligger som vinst

under en skylt med vinst varje gång

blir aldrig vald ändå

lottlöst liv

 

Spöktunnlar

mörker utan slut

händer drar bara neråt

 

Tankar snurrar runt kaffekoppar

fyllda av barn i rörelse

fnissar ur sig sina sockerkickar 

 

3 bollar

tomma burkar

endast en spik håller dem kvar 

 

Clownen går mitt i allt

håller stadigt fast i sitt leende

bygger hoppborgar i betong

ler och sväljer sina tårar

 

alltmedans lyckohjulet

snurrar ett varv till

*prrrrr*

*tjiiick* 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 579 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-03 22:49



Bookmark and Share


  micke marin
*prrrrrrr*
*tjiiick*
Ja, vad ska man säga annat än...
*prrrrrrr*
*tjiiick*
2008-12-10

  Ilona _L
Vemodigt och snyggt skrivet!
Tur eller otur...Livet är ju inte rättvist, på något sätt.
2008-12-08

  Peter Matsa
Fantastisk text
"bygger hoppborgar i betong
ler och sväljer sina tårar"
*prrrrr* & *tjiiick*
... som det är. Många applåder!
2008-12-07

  Lena Krantz VIP
Här vimlar det av metaforer om livets upp och nergång och tja...om livet helt enkelt omstöpt till nöjesfältets skepnad!

Bra!
2008-12-07

  Blåbäret
vilken känsla du målar fram med orden...på ett nöjesfält skall väl allt bara vara på topp och superkul?, men bakom fasaderna finns allvaret i dalarna före topparna, om vart annat...grattis till guldstjärnan vännen!
2008-12-07

  Mats VIP
Vemodet som har sin givna plats på nöjesfältet "Livet" bland lyckohjul och clowner.
Mycket bra text.......
2008-12-04

  Quasimodo
Ja, livet är en cirkus där man inte vet vad som kommer och blir, talande och fyndigt här !!!
2008-12-04

  Mygg
Här känner jag igen mig så det sjunger om det!!! Gillar verkligen denna och är så glad över frågetecken/ utropsdito i titeln.
2008-12-03

  Lejonhjärtas poesi
Livets lyckohjul där har vi både tur och otur om vi försöker fylla livet med mening och leva i lust och glädje för det lilla då har vi vunnit något stort. Vemodigt vackert.
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du