Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om autism....


Precis som om jag inte fattar

Sorry ursäkta förlåt

du ler överseende mot

någon varelse som verkar lägre stående

ibland skrattar jag på fel ställe

 blir överväldigad av någon knasigt rolig tanke

som bara dyker upp

 inget jag kan styra

 du talar som om jag skulle vara helt intelligensbefriad

Varför skriker du så!!!

okey jag har taskig röstkontroll

hör inte mig själv när det är fullt i skallen

men jag är inte dum i huvudet

djäklar nu klantade jag till det igen

du flinar som om jag var en idiot

jag hatar mina medfödda motorikfel om du bara visste

inte döljer du ditt hånflin och

pekande finger när jag förlorar min impulskontroll i affären

 när jag saligt kastar mig över gosedjuren

 de är så vansinnigt gulliga jag bara måste

kela och prata med dem

det bjuder jag på

 men du ska inte för en sekund tro

 att jag inte är medveten

om vem jag är

ditt fördömande hämmar och sårar mig

 så till den milda grad

att jag blir än mer autistisk

jag vet vem du är

vill du veta vem jag är

 nej jag tänkte väl det

ändå har jag överseende med din okunskap

jag vet alldeles för väl att alla människor är olika




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 352 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-04 18:11



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Så underbart skrivet av dig...
Helt oerhört berörande och jag förstår, eftersom jag har det nära inpå mig...
Kram till dig!!/B
2008-12-05

  korpfjäder
förvånansvärt få människor lär känna fler än ett par personer i sin närhet. Och ännu färre tycks lära känna sig själva...
2008-12-05

  Ilona _L
Så otroligt väl fångat! Jag känner riktigt din frustration över den andra personens korkade oförstånd.
Önskar du kunde slå av dig andras fördömande, för din egen skull. Men det är lättare sagt än gjort.
2008-12-05

  noname_realmind
Mycket bra text...
När man dömer, "slår" på andra... så slår man först sig själv... så det är dubbelt sorgligt...
2008-12-04

  RogerIvan
Träffsäkert skrivet och känslan av irritation väller över mig. Att bli behandlad som en lägre stående utav en person som inbildar sig att han är högre stående bara för att han inte förstår, egentligen... Hånleenden och nedlåtande kommentarer stressar och fyller snabbt på med en massa nya ord som inte heller får plats i mitt huvud. Så märkligt det blir när då själv förstår hela situationen och samtidigt inte kan göra ngt åt den...
2008-12-04

  * Ammi *
Utmärkt, så bra beskrivet om hur det kan vara och ÄR ..
2008-12-04

  Lena Krantz VIP
Mycket bra text och överhuvudtaget vore det väl kalas om man lärde känna en människa innan man satte igång med att döma någon?
2008-12-04

    Maria Malm
Du är duktig du, på att skriva om autism!!
2008-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Det primära är ju att man är autentisk.
2008-12-04

  Nina Ahlzén
Så jäkla bra skrivet, all heder till dig!
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren