Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopp!



Ett hopp
En tanke,
En blick en känsla
Jag orkar, jag kan,
Önskan om evigt liv
Drömmar och förhoppningar,
Ett mål i livet,
Barn,
Vem har rätt att stjäla?
En låga som brinner,
En själ som finns vid liv.
All ondska, all orätt,
Oskyldigt dömd.
Lycka far förbi.
Du kom som en vind,
Svepte runt fort som en hind,
För ett kort ögonblick,
Du strök handen mot vår kind
En medvetenhet som rörde våra hjärtan,
Varför ska du behöva lida,
Varför ska dina mål förbli drömmar?
”så länge det finns hopp finns det liv?”
om hoppet försvinner?
Vad händer då???




Fri vers av ia VIP
Läst 345 gånger
Publicerad 2005-08-16 19:20



Bookmark and Share


  LassO
OM hoppet försvinner, så där man, inombords...
Fin dikting... mycke fin.
2008-01-20

  Charly
Hoppet är det sista som överger en sägs det. Utan det så vet jag faktiskt inte vart jag skulle ta vägen just nu. En jättebra dikt!
2005-08-16
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP