Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alltid är det något sa farmor, och är det inte det så regnar det


alltid något

 

 

benflisa
fjärilsvinge

följsam stickande tanke


mjukheten stelnar i valkarna
sa hon

 

 

vi minns i slänten ner mot sjön
där en långgunga var upphängd
alltid vajande i högvarma sommarkvällar

ekarna avlöste varandra i sikten
det fanns en gren
en gren
vågrät nog att hålla
rep, barndomsdröm och planka

 men som för att tala om
att man inte får hålla för hårt
även om den starkaste

så föll de

och vi stod fallna allihopa

 

repen slingrade sej om grästuvor
och korna tittade förvånat upp
innan grannbonden sjöng dem hem

 

-Vi har i alla fall ekan kvar,
sa farmor
och stövlade ner till vassen

 

hennes valkar rev strävt mot våra yriga frisyrer

 

 




Övriga genrer av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-09 23:00



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
En storhärlig, yrig dikt. Även denna är din bästa. Du har fångat två saker tillsammans här; det expressiva och det meditativa, om det går att säga så. Det är svårt. Men det krockar inte ett dugg här. Dikten går upp, slår några överraskande slag med vingarna, och landar sedan snyggt.
2008-12-11

  wayward - taiga
en farmor; min hade en son, efter min far, som hade en kråka, hon berättade hur den satt i hennes nacke när hon stod på huk i potatislandet och plockade och näbbade henne i håret. där fanns inga ekar, men bäck fanns och omgärdande tallar.

din dikt återupplivar minnen i mig som är varma och fyllda av knutenband...

när min yngre farbror slutade skolan satt kråkan där varje dag och äntrade hans cykelstyre på hemvägen.

skulle betalat guld för att de hade ägt en familjekamera!
2008-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson