Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Medförfattare; Mr Lindemann, Micke Marin, Spider, Enediel


Häxor och poeter i en magisk lucianatt

 

 

De ramlade in

8 barn i en välordnad hög

Rumlande fumlande fram i

det starka ljuset...där framme

 

Vi tar tag i

hoppen och tron i det

som var dem

mellan alla slutna tankar

lägger sig versaler i stillhet

mellan kolon

 

400 kanelbullar rusade emot

kylan i luften och exploderar

i krevader, kanel överallt

Nu tittar alla sig över axeln

vart kommer doften ifrån

 

Lystna blickar fyller med ens stillheten

kaneldoften vibrerar i våra sinnen

En tröja faller ned mot bordet

ångande lustnar höjer nivån

uppåt

 

En häxa syns plötsligt och

får ansträngda blickar på sig

åh, herregud hon viftar med

sin trollstav

 

Och ingen begriper

vad som sker nu

ett tal hålls med ramsor

och sång

 

Trolskt ekar poesin

Magiskt tonar drömska rader

in i ett avslut om en

poesikväll som beger

sig i natten

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 491 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-12-13 20:47



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Oj! vad jag tyckte om denna fantastiska, mystiska och spännande förtäljelsen! som jag applåderar er skicklighet att samarbeta och skriva tillsammans som en.. tack
2008-12-18

  aol
så härligt mysigt man lever med bravo
2008-12-17

    Bodil Sandberg
Här var det sannerligen stämning på hög nivå!!helmysigt verkar det..härligt!
2008-12-16

  Jonas Rudberg
Vackert, magiskt. Som genom ett barns ögon...
2008-12-15

  Lejonhjärtas poesi
En härlig kvartett har skrivit häxpoesi en magisk natt, lyfter artigt på min poetiska hatt!
2008-12-15

  Sladjana Zubcevic
Bra skrivet!
2008-12-13

  Blåbäret
jag som skulle äta lussebulle vill plötsligt ha en kanelbulle :( känner mig påverkad av något, men vad?
2008-12-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bullar och dunder
jag väntar på nästa
under, bara ni inte
gör en blunder...
2008-12-13

  Spider
hmm ja lite kanel bullar är aldrig fel...men den träff slår nog rekord på att ingen vet något utan att känna hunger :) av vad vet bara dom som var här.....
2008-12-13

  micke marin
Makalöst! Detta är uppenbart verklig poesi!
Ett mästerverk utan proportioner... hur är detta möligt *skakar på huvudet* Svenska akademin, ring genast Horace för tusan!!
2008-12-13

  Mr Lindemann VIP
Fantastiskt och magnifika rader som jag tar till mig i ett nu som får mig att stanna upp i ögonblicket och förena mig med alltet
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du