Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyliga vindar



Kyliga vindar
blåser

och världen
får vassa kanter

leendet stelnar
i en värld där hoppet
slås ut

fabriken slås igen

det är skillnad
på att vara friställd
och att vara ledig




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 338 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-12-15 16:17



Bookmark and Share


  Maria T
Det kommer att bli en orolig och
kylig jul för många
2008-12-16

    Bodil Sandberg
Ja kyliga vindar drar fram...och ingen vet vart vet slutar...oerhört bra och känslofullt skriftat!
2008-12-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "5 uppmärksammade texter"!!!
2008-12-15

  Eva Langrath VIP
Så sant, arbetslösheten kan vara verkligt svår.

Eva
2008-12-15

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet min vän.
2008-12-15

  Mr Lindemann VIP
...utan vi mindes de som gjorde att vi kände oss bra. Skulle det stå då
2008-12-15

  Mr Lindemann VIP
Ja, det är så sant då. Det gäller då att vara självständig och inte låta sig slås ned av att man måste ha arbete. Vi definieras ju ofta i det vi gör, men det kanske är bättre att....

Kom på mågot då: I slutet på vår levnad inser vi ofta att vi inte mindes de människor för vad det sade, eller för vad de gjorde, utan vi mindes de människor som fick oss att må bra...
2008-12-15

  rebecca d
och världen
får vassa kanter

!!! gillar!!!
2008-12-15

    ej medlem längre
underbart. fattigdomen suger åt sig allt men inte det leendet som texten låter ansiktet få sig växa
2008-12-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Skillnad som natt
och dag det är som
ett få ett slag inte
duga att ta ett tag!
2008-12-15

  friheten
Bra skriven om dagens samhälle
2008-12-15

  anits VIP
En sann text i dagens Sverige,
ingen går säker, undrar som
så många andra, vart har
tryggheten för den lilla människan
tagit vägen
2008-12-15

  Bibbi VIP
Kan bara hålla med Ulla här.
Bokmärke.
2008-12-15

  -Ulla Tilemo- VIP
Människors villkor är verkligen olika. Sverige bjuder nu upp till de ojämlikas dans. Klyftorna ökar hela tiden.
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius